torsdag 19. oktober 2017

FENNIKELSUPPE



Fennikel er en grønnsak som kanskje ikke er så veldig vanlig å bruke. Den smaker litt som anis eller lakris, og er veldig god i diverse vegetar-/grønnsakretter, til suppe med fisk eller kjøtt, som egen kokt grønnsak til middag, i stuinger og salater m.m.  Den finnes i alle matvarebutikker.

Jeg laget en god og fyldig suppe av den i dag. Kjempeenkelt! Tidligere blogginnlegg med fennikel ser du HER og HER og HER og HER.

Lag denne suppen neste gang du skal ha forrett til en fin middag eller bare som en lunsjrett med godt brød til.

Til 5-6 personer

2 stk. fennikel à ca. 200 g
4 ss olivenolje
1 l kjøttbuljong (1 l vann + 2 kjøttbuljongterninger)
salt
pepper
---
4 ss crème fraîche

1. Skyll fenniklene og fjern evt. stygge blad. Ta vare på de grønne duskene øverst, de er fine som pynt på suppen. Skjær fenniklene i terninger og surr dem i olje i 10 minutter på middels varme.



2. Hell i buljong og la suppen koke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Mos med stavmixer.
3. Rør inn crème fraîche og smak til med litt salt og 1/4 ts hvit pepper. Ferdig!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...