mandag 9. oktober 2017

GRYTE MED KARBONADEDEIG OG GRØNNSAKERI denne gryten er det brukt karbonadedeig. Om du ikke har det, kan du bruke kjøtt som er skåret smått opp, f.eks. okse- eller hjortekjøtt. God middag til hele familien som heller ikke tar lang tid å lage, i alle fall ikke hvis man kan fordele arbeidet på flere. Barna synes det er morsomt å hjelpe til med å skrelle grønnsaker og skjære opp:-) Greitt er det også med middag som lages i en gryte eller ildfast form!

Til 6 personer

2 løk
2-3 ss olje
ca. 400-500 g karbondedeig/kjøtt
2 ts karri
5 dl vann
6 middelsstore poteter
3 gulrøtter
1/8 hvitkålhode
1 dl makaroni eller 1/2 dl langkornet ris
2 ss tomatpuré
1 ss sukker eller honning
1 ts paprika
1/4 ts chili powder
2 ts salt

1. Skrell løkene, del dem i to og skjær i tynne ringer. Skrell poteter og skjær dem i skiver på ca. 1 cm. Oppbevar dem i kaldt vann hvis de ikke brukes med en gang. Skrell gulrøtter og skjær dem i skiver på ca. 1/2 cm. Snitt kålen fint.
2. Stek løk i olje, i kjele, til myk og blank. Tilsett karbonadedeig og karri og stek til kjøttet har skiftet farge. Smuldre det evt. med stekeredskapet.


3. Tilsett vann, poteter, grønnsaker, makaroni/ris og resten av ingrediensene og la det koke i 15 minutter.


4. Smak på grønnsakene om de er ferdig kokte og smak også på sausen om den er passe sterk og har litt sødme i seg. Sukker har vi i for å dempe den litt syrlige smaken på tomatpuréen. Kok evt. litt lenger om det trengs. Kommer også litt an på hvor lang koketid makaronien/risen trenger.


5. Server den ferdigkokte gryteretten på tallerkener eller sett en pen gryte på bordet til selvbetjening.
Godt brød eller flatbrød er fint tilbehør.

God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...