mandag 9. oktober 2017

GRYTE MED KARBONADEDEIG OG GRØNNSAKER



I denne gryten er det brukt karbonadedeig. Om du ikke har det, kan du bruke kjøtt som er skåret smått opp, f.eks. okse- eller hjortekjøtt. God middag til hele familien som heller ikke tar lang tid å lage, i alle fall ikke hvis man kan fordele arbeidet på flere. Barna synes det er morsomt å hjelpe til med å skrelle grønnsaker og skjære opp:-) Greitt er det også med middag som lages i en gryte eller ildfast form!

Til 6 personer

2 løk
2-3 ss olje
ca. 400-500 g karbondedeig/kjøtt
2 ts karri
5 dl vann
6 middelsstore poteter
3 gulrøtter
1/8 hvitkålhode
1 dl makaroni eller 1/2 dl langkornet ris
2 ss tomatpuré
1 ss sukker eller honning
1 ts paprika
1/4 ts chili powder
2 ts salt

1. Skrell løkene, del dem i to og skjær i tynne ringer. Skrell poteter og skjær dem i skiver på ca. 1 cm. Oppbevar dem i kaldt vann hvis de ikke brukes med en gang. Skrell gulrøtter og skjær dem i skiver på ca. 1/2 cm. Snitt kålen fint.
2. Stek løk i olje, i kjele, til myk og blank. Tilsett karbonadedeig og karri og stek til kjøttet har skiftet farge. Smuldre det evt. med stekeredskapet.


3. Tilsett vann, poteter, grønnsaker, makaroni/ris og resten av ingrediensene og la det koke i 15 minutter.


4. Smak på grønnsakene om de er ferdig kokte og smak også på sausen om den er passe sterk og har litt sødme i seg. Sukker har vi i for å dempe den litt syrlige smaken på tomatpuréen. Kok evt. litt lenger om det trengs. Kommer også litt an på hvor lang koketid makaronien/risen trenger.


5. Server den ferdigkokte gryteretten på tallerkener eller sett en pen gryte på bordet til selvbetjening.
Godt brød eller flatbrød er fint tilbehør.

God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...