fredag 20. oktober 2017

HVITLØK- OG URTELOFF


Dette er en god urteloff som kan nytes uten noe som helst ved siden av, men den er også super som tilbehør til suppe eller gryterett. Kjøp en basilikumpotte neste gang du er på butikken og bak denne loffen snarest. Hvitløk har du vel i huset?

Stekeovn 200 grader i ca. 20-25 minutter midt i ovnen

2 stk.

Forgjæring:
1/2 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ss hvetemel
---
4 dl lunken melk
35 g smeltet smør
ca. 500 g hvetemel
1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)

Fyll:
100 g mykt smør (Bremykt)
4 hvitløkfedd, meget finhakkede
1/2 potte basilikumblad, finhakket

eggpensling

1. Bland de 5 ingrediensene til forgjæringen og la stå lunt i 10-15 minutter til den har øket i mengde. Er det ikke liv i den må du lage en ny forgjæring.
2. Hell forgjæringen, melk og smeltet smør i bakebollen og elt inn mel og luftigere bakst. Ikke ha i alt melet med en gang. La maskinen gå i minst 5 minutter til deigen er blitt seig og jevn. Tilpass melmengden til deigen så vidt slipper bollen. Skrap ned langs kantene og smør olje rundt hele deigen. Sett til heving til dobbel størrelse, tildekket. I mens gjør du i stand fyllet.


3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, men elt den så lite som mulig. Kjevle den til et stort rektangel på ca. 35x55 cm.
4. Smør fyllet utover leiven, helt ut til kantene. Del leiven i to og rull sammen.


5. Legg rullene på bakepapirkledd stekebrett og skjær dem helt igjennom på langs, men la det være igjen 5 cm i den ene enden som ikke skjæres. Tvinn de to skårne delene om hverandre med snittflaten opp og klem endene god sammen.6. Dekk dem til og sett til heving til dobbelt så store. Pensle med egg og stek som angitt ved 200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen til gyldne på farge.
7. Avkjøl på rist. Gled deg til du kan smake på herligheten!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...