lørdag 14. oktober 2017

ITALIENSK MINESTRONESUPPE MED RIS


Da jeg hadde damene på besøk her forleden var det italiensk mat som stod på agendaen. Menyen var - Minestrone di riso, pane bianco og zuppa di mele -

Til en sånn kveld bør ikke matlagingen ta for lang tid. Denne menyen kan planlegges i god tid: Brødet kan fryses, tines og lunkes i ovn like før servering. Suppen kan også forberedes ved å skjære opp alle grønnsakene i god tid. Potetene må ligge i vann i ventetiden. Så er det bare å steke og koke og smake til en stund før damene kommer. Eplesuppen koker du dagen før, for den kan serveres kald.

Til 4 personer

60 g bacon i terninger
1 løk, finhakket
2 ss smør
2 stilker selleri i terninger
2 gulrøtter i terninger
1/2 squash i terninger
2 middelsstore poteter i terninger
1/2 boks hermetiske tomater (200 g)
1 ss tomatpuré
1/2 dl langkornet ris
l l kjøttbuljong (1 l vann og 2 buljongterninger)
1 pk/boks røde kokte bønner
salt?
1/4 ts pepper (litt chili powder)
1 ss sukker
---
finrevet parmesanost

1. Stek bacon og løk i suppekjelen til løken er myk og blank.
2. Tilsett selleri, gulrøtter, squash, poteter og ris. Stek det ett minutt ved å røre godt i det.
3. Ha i tomater, tomatpuré og kjøttbuljong. Rør det sammen og la suppen koke til ris og grønnsaker er møre.
4. Ha i de røde bønnene og smak til suppen med evt. salt, pepper og sukker. Varm den opp til kokepunktet før servering.


5. Øs suppen opp i suppeskåler og dryss litt finrevet parmesanost på toppen. Persille?


6. Server suppen med godt brød til - Pane bianco -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...