onsdag 18. oktober 2017

PIZZAKAKE


Pizzakake er ikke noe annet enn en dobbel pizza. Gøy å lage - gøy å servere - deilig å spise! Så hvorfor ikke sette i gang med det samme;-)

Pizzabunn og -topp er en helt vanlig hvetedeig. Fyllet er en god kjøttsaus som du sikkert har oppskrift på eller du lager etter innfallsmetoden. (Det gjør jeg nesten bestandig etter hva jeg har i huset.)

Her er det forming av pizzakaken som er interessant.

Stekeovn 225 grader i 20-25 minutter midt i ovnen.

Du trenger:
Hvetedeig (ikke søt)
Revet ost
Eggpensling

1. Lag en god kjøttsaus av f.eks.: Kjøttdeig, løk, hvitløk, olje, salt, pepper (chili powder),  epleterninger, stilkselleriterninger, hermetiske tomater, tomatpuré, litt sukker, evt. 1-2 ts garam masala eller ras-el-hanout eller et annet spennende krydder du har...)

-Det som er viktig er at kjøttsausen ikke er for tyntflytende, den skal jo ikke renne ut av pizzakaken- 

2. Lag hvetedeigen, elt den i minst 5 minutter, skrap ned fra kantene og dekk den med et tynt lag olje rundt det hele. Sett den til heving, tildekket.
3. Mens deigen hever lager du kjøttsausen.
4. Etter heving deler du deigen i to og kjevler hver del til en sirkel så stor som stekebrettet den skal stekes på. Ikke kna deigen noe særlig, da blir den seig å kjevle. Legg den ene pizzaleiven på bakepapir. Fordel kjøttsausen utover, dryss osten på og legg den andre pizzaleiven oppå.5. Legg et glass eller en kopp midt på så har du noe å måle/skjære etter. Skjær 8 snitt i kaken helt ned til bakepapiret, fra koppen midt på. Ta opp en og en del og snurr den rundt to ganger. Legg den ned igjen og trykk den litt ned mot papiret. Gjør sånn med alle 16 stykkene.


6. Ser du hvor fint det blir? Fjern målet midt på og sett kaken til heving med et klede over.7. Pensle med egg og stek som angitt ved 225 grader i 15-20 minutter midt i ovnen.


8. Pizzakaken bør nok avkjøles litt før den skal spises, for den er for varm til å deles opp. Bryt av en og en bit, kanskje ved hjelp av en liten kniv el.l. og nyt en deilig og annerledes pizza:-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...