mandag 30. oktober 2017

ROSEHJERTE


Både roser og hjerte i ett - kan det bli bedre? Pynter opp på et hvert frokostbord!

Hvis du har en hjertekakeform er den fin å bruke til disse hveterosene. Hvis du ikke har, kan du jo bare legge rosene på bakepapir i en hjertefasong. Fint blir det uansett. Moro å lage det er det, også.

Stekeovn 225 grader i 15-20 minutter midt i ovnen

4 dl lunken melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss luftigere/ferskere bakst
700-800 g hvetemel
---
50 g mykt smør

eggpensling

1. Ha melk, gjær, salt og sukker i arbeidsbollen. Bland det sammen. Bland luftigere bakst med hvetemelet og ha det våte i det tørre. Kna dette godt sammen til en jevn deig.
2. Elt inn det myke smøret i flere omganger. La maskinen gå i minst 5 minutter til slutt. Må du ha mer mel i?
3. Skrap deigen ned rundt kanten på bollen, og ha et tynt lag olje rundt den. Da blir deigen helt fantastisk når den har hevet seg! Dekk til og la den heve seg til dobbel størrelse.
4. Hvelv deigen ned på bakebordet og del den i 5. Del hver av disse igjen i 4 eller 5 og trill runde boller av dem. Kjevle hver bolle til en diameter på ca. 9-10 cm. Er de litt seige, la de hvile litt innimellom. Legg deigrundingene takstenslagt på hverandre og rull sammen. Trykk litt ned på midten og del dem i to der. Da har du plutselig fått to fine roser. Se også HER for info. Sett rosene i formen, smøre den?, med litt mellomrom mellom hver. Når hjertet er fullkomment settes det til heving, tildekket, til dobbel størrelse.


5. Pensle med sammenpisket egg og stek som angitt ved 225 grader i 15-20 minutter midt i ovnen.
Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...