lørdag 14. oktober 2017

ZUPPA DI MELE, ITALIENSK EPLESUPPE MED EPLEROSER

Søndagsdessert.
Hva er vel mer naturlig nå i oktober enn å lage eplesuppe til dessert! Friskt og deilig. Pynter du den med epleroser blir det jo lekkert. Eplerosene er etter en idé av konditor Sverre Sætre. De lages ved å koke tynne, halve epleskiver i sukkerlake i ett minutt. Avkjøl dem før de formes med å rulle sammen en skive til den innerste delen og så bare legg en og en skive utenpå den andre til du synes at rosen er stor nok. 

Eplesuppe
10 mellomstore epler
1 ss sitronsaft
1 l vann
2 1/2 dl sukker eller etter smak

Topping
1 dl crème fraîche
1 ts vaniljesukker (gjerne også vaniljefrø)
1/2 eple i små terninger

1. Fjern kjernehuset i eplene og skjær dem i biter. Kok dem til de er helt møre. Mos dem med stavmixer og smak til med sitronsaft og sukker. Avkjøl til lunken eller helt kald.
2. Bland alt til toppingen og legg 1 ss i midten på hver suppeporsjon. Pynt også med epleroser hvis du har prøvd deg på å lage dem. Det er gøy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...