lørdag 4. november 2017

GRØNNSAKPURÉSUPPE MED KOKOSMELK


Dette er suppen du lager hvis du har grønnsaker og poteter som gjerne skulle vært brukt opp!
Fyldig, god, mettende, smakfull, dekorativ...

Suppen egner seg både til forrett (med flatbrød til) og til lunsj (med godt brød til).

Til 5-6 personer

Vask, skrell og rens 3/4 kg grønnsaker og skjær dem opp i mindre biter. Jeg hadde - gulrot - søtpotet - stilkselleri - potet - kålrot - løk - hvitløk -

Kok opp 6 dl vann og løs opp 2 grønnsakbuljongterninger i dette. Ha i grønnsakene og kok dem til de er så møre at de kan moses med stavmixer.

Ha i kokosmelk, 1 boks 4 dl, og 1/2 ts salt. Rør dette godt sammen og suppen er klar til servering.

Som litt stæsj på suppen rister du 2 ss gresskarkjerner (i disse Halloweentider!) i tørr stekepanne på middels varme.


Øs opp suppen og legg noen gresskarkjerner i hver tallerken. Ringle over litt god olje og dryss noe grønt over - persille - koriander - oregano - basilikum -

Flatbrød eller godt brød ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...