lørdag 4. november 2017

RUNDSTYKKESNURRER MED SORTE SESAMFRØ


Morsomt å prøve noe nytt. Sorte sesamfrø får man sikkert kjøpt i velassorterte matvarebutikker eller innvandrerbutikker i Norge. Jeg har derimot kjøpt mine i Spania. Jeg elsker jo å vandre i matvarebutikker og kjøkkenutstyrsbutikker, for ikke å si på matmarkeder...;-)

Stekeovn 225 grader i 15 minutter midt i ovnen

20 stk.

800-900 g hvetemel
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
5 dl lunken væske (melk/vann)
3 ss olje
---

100 g mykt smør
2 ss sorte sesamfrø (eller valmuefrø)

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen (begynn med minste mengde mel) og bland dem godt. Hell i væske og olje og la maskinen jobbe med dette i 5-10 minutter til det har blitt en seig og jevn deig som virker litt klissete. Mer mel? Skrap ned langs kanten av bollen og samle deigen med litt mel og ha litt olje rundt den til slutt. Dekk til og la den heve seg til dobbelt så stor.
2. I mens gjør du istand smøret. Rør det mykt og bland inn sesamfrøene (eller valmuefrø).


3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord. Deigen er helt fantastisk myk og lett. Ikke kna den i det hele tatt, bare press ut luften og kjevle den utover til et rektangel på ca. 40x50 cm. Smør fyllet utover 2/3 av leiven og brett den i tre på langs, den usmurte delen først.


4. Skjær 2 cm brede strimler, strekk litt i dem, snurr dem som på bildet under og lag en knute som når du lager kanelsnurrer:-)5. Sett dem på bakepapirkledd stekebrett, må nok fordele dem på to brett, dekk dem til og la de heve til dobbelt så store.


6. Pensle med egg og stek som angitt ved 225 grader i 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Deilige småbrød til frokost, lunsj og som tilbehør til supper og gryteretter av alle slag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...