lørdag 16. desember 2017

BISCUITS, BLACK AND WHITE


Er du ferdig med julebaksten, kanskje? Uansett, her er en kakesort som er veldig morsom å lage. Spennende hvordan mønsteret i hver kake blir. Gode er de, òg. Deilig crispi med sukkeret på toppen. Dessuten glitrer de i skinnet fra levende lys! Vil du prøve? Let´s start!

Stekeovn 230 grader i 8-9 minutter midt i ovnen

48 stk.

200 g mykt smør
2 1/2 dl sukker
2 egg
---
8 dl mel +
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
---
1 1/2 ss kakao
---
sukker til å dyppe kakene i

1. Rør sammen smør, sukker og egg til godt blandet.
2. Ha i alle de tre neste ingrediensene - mel - bakepulver - vaniljesukker. Hvis deigen er for løs må du ha i mer mel. Det går nok minst 1-2 dl mer. Skrap deigen ned på godt melet bakebord og kna inn mel til du synes deigen er god å jobbe med.
3. Del fra 1/3 av deigen og kna inn kakao i denne.


4. Trill begge deigene til pølser og del dem i 4, del hver pølse igjen i 12 og du har 48 biter av hver deig. Trill alle bitene til kuler. Hell 1 dl sukker på en flat tallerken.5. Ta en mørk og en lys del, legg de ved siden av hverandre i hånden din og trill dem til en kule i 5-10-15 sekunder. Sjekk om det har blitt et fint mønster. Klem den så litt flat og dypp den fineste siden i sukker. Legg den på bakepapirkledd stekebrett med sukkersiden opp. Hvis du får alle kakene like fine er du kjempeflink!
6. De utvider seg ikke så mye under steking så du kan fordele kakene på 3 brett. Kanskje på 2 brett hvis brettene er litt store.
7. Stek som angitt ved 230 grader i 8-9 minutter midt i ovnen.


8. Avkjøl på rist og legg i kakeboks når helt kalde.


Her er en litt annen fremgangsmåte. Jeg farget halve deigen med kakao. Så delte jeg opp begge deigene i 96 små deler som jeg trillet til kuler. Fremgangsmåten videre går frem av bildene under.


 

 


Veldig morsomme å lage:-0

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...