torsdag 14. desember 2017

ETON MESSETON MESS er en deilig, frisk og søt dessert som har sin opprinnelse i England på 1930-tallet, men den ble omtalt allerede så tidlig som i 1893. Snakk om dessert med historisk sus over! Det er desserten sin, det! Navnet har den fått da den blir servert ved den årlige cricketkampen mellom guttene på Eton College og Harrow School, disse fornemme, private kostskolene hvor velstående familier fra det øverste lag av folket sender sine håpefulle gutter når de er 13 år. De går på denne skolen til de er 18, altså ferdig med videregående, kan vi si. Guttene bor på skolen, gjerne flere på samme rom. Jeg var så heldig å arbeide på Harrow School i min ungdom, så jeg kjenner godt til dette skolemiljøet. I min tid gikk det både kronprinser og prinser og lorder og mere til på denne skolen...Det sies at selveste Winston Churhill har gått der:-) Du kan lese mer om skolen HER og HER. Og om dessertens opprinnelse HER.

Nå over til denne berømte engelske desserten som kan minne om Pavlova, bare at her er ingrediensene mer blandet enn på en pavlovakakebunn.

Desserten består kun av 3 ingredienser: Pikekyss/marengs, friske jordbær eller bringebær og krem.

Finn frem noe pent å servere dette på, enten noen glass eller dessertskåler.

-Knus pikekyssene til grove smuler (Jeg hadde marengs med mandler: Mandelmakroner)
-Sukre bærene lett
-Pisk kremfløten til fløyelsmyk
-Legg disse tre ingrediensene lagvis i glassene, smulene underst, gjerne 3 ganger med hver sort. Pynt med noen bær på toppen. Dryss litt sukker eller melis over.


*Server denne enkle og gode desserten etter en fin middag. Juledessert?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...