torsdag 14. desember 2017

FLETTELOFF MED 4 REMSER


Det er gøy å forme/flette med både færre og flere remser enn 3 remser. Prøv det du, òg.

Stekeovn 200 grader i 25 minutter midt i ovnen

1 loff

3 dl lunkent vann
2 ss olje
1/2 pk tørrgjær/fersk gjær
1 ts sukker
1 ts salt
1 ss ferskere/luftigere bakst
ca. 7-8 dl hvetemel

eggpensling
grovt salt

1. Ha lunkent vann, olje, gjær og sukker i bakebollen og la stå og jobbe i 15 minutter på et lunt sted. Ser du ingen forandring med blandingen etter denne tid, er ikke gjæren i god nok form til å jobbe videre. Du må lage en ny blanding.
2. Tilsett salt, luftigere bakst og hvetemel og elt dette godt sammen. La maskinen gå i minst 5 minutter. Skrap ned fra sidene i bakebollen og form deigen til en jevn og fin ball. Sett til heving, med litt olje smurt rundt deigen, eller litt mel drysset oppå, til deigen er dobbelt så stor.  Dekk til.


3. Hvelv deigen ned på bakebordet og del i 4. Trill remser på ca. 35 cm. Samle de i den ene enden og flett dem ved å ta den ytterste til høyre og legg over to remser, den ytterste til venstre legges over 1 remse, og sånn fortsetter du til hele lengden er flettet. Samle endene ekstra godt i begge ender og legg fletten over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett til heving til dobbelt så stor.


4. Pensle den ferdighevde fletteloffen med egg og dryss litt grovt salt over.
5. Stek som angitt ved 200 grader i 25-30 minutter midt i ovnen.


6. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...