torsdag 7. desember 2017

FRØKENKAKER


Enda en kakesort som også godt kan bakes til jul! Meget enkle å lage  -  trenger ingen kjevling  -  settes på plate med skje. Veldig gode med litt å tygge på.

Stekeovn 175 grader i 10 minutter midt i ovnen

Ca. 60 kaker

250 g hvetemel
250 g smør/margarin - 50/50
150 g melis = 3 dl
1 egg
15-20 mandler, skåldes og hakkes

1. Kok opp vann til mandlene, legg dem i, ta kjelen vekk fra platen og la de ligge i vannet et par minutter. Avkjøl ved å ha kaldt vann på dem. Klem av skallet og tørk dem med kjøkkenpapir. Hakk dem til en mellomting mellom grovt og fint.
2. Smuldre det kalde smøret i melet med hendene.
3. Bland i melis.
4. Pisk egget lett og ha det i bollen. Rør alt sammen med en skje og tilsett mandlene.


5. Sett deigen i små topper, 1/2 ss, på bakepapirkledd stekebrett. Du får plass til ca. 20 pr. brett. De flyter noe utover så de må ikke settes for tett. Det kan være smart å steke en prøvekake både for å teste hvor mye de flyter utover og hvor store de kan bli. Antall kaker kan variere etter hvor store de lages.
6. Stek som angitt ved 175 grader i 10 minutter midt i ovnen. La de hvile litt på brettet etter steking før du tar dem av og over på kakerist til avkjøling.
7. Oppbevar i tett kakeboks uten papir i bunnen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...