søndag 3. desember 2017

KJØTTDEIG MED FINT FØLGE


Her bringes kjøttsausen til nye høyder med fint følge! 2 sorter potetmos, grønne bønner og champignon.  En nydelig kombinasjon.

Til 6 personer

600 g kjøttdeig
1 løk
olje til steking
---
1 dl tomatpuré
2 ts sambal oelek
2 ts salt
1 ss soyasaus
1 ss eplesirup/honning
2 dl søtpotetvann

2 middelsstore søtpoteter
1/2 ss sukker
1/4 ts hvit pepper

4 middelsstore poteter
1 ss smør
litt salt
litt hvit pepper
1/2-1 dl melk

12 grønne, lange bønner kokes i 3 minutter i lettsaltet vann (eller andre grønnsaker)

3 store champignoner i skiver stekes i olje til myke

1. Skrell og del opp søtpotetene i mindre biter, kok dem til helt møre. Hell av vannet (ta vare på det) og mos dem til puré. Hold varmt.
2. Skrell og del opp potetene i mindre biter, kok dem til helt møre. Hell av vannet og mos dem. Rør inn smør, krydder og melk til passe konsistens.
3. Skrell løk, grovhakk og stek i olje på middels varme til myk. Legg over i kjele.
4. Stek kjøttdeigen på sterk varme, hakk den i småbiter under stekeprosessen. Ha kjøttdeigen over i kjelen med løk. Rør inn tomatpuré, sambal oelek, salt, soyasaus, søtstoff og tilpass potetvannmengden til passe konsistens. Kjøttsausen må ikke være tørr. Smak den godt til.
5. Tilbered bønner og sopp som nevnt ovenfor.
6. Ved servering sett oljesmurte metallringer utover på varme tallerkener. Fyll dem halvveis opp med hvit potetpuré og fyll dem helt opp med søtpotetpuré. Jevn til overflaten og løft forsiktig opp metallringene. Det er ikke vanskelig. Ser du hvor fint det blir?


7. Legg kjøttsaus og champignon ved siden av og fordel de grønne bønnene utover. Dryss over litt grønt. Dette er reneste søndagsmiddagen!

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...