torsdag 14. desember 2017

MANDELPOTETSUPPE MED TORSK


Hvorfor ikke servere lettkokt torsk/fisk i en potet- og grønnsaksuppe?  Dette er en fin måte å få i seg mer fisk på. Kanskje er du flink til å servere fisk oftere enn gjennomsnittet av befolkningen? Det har lett for å bli flere kjøttmiddager, særlig i barnefamilier, tror jeg.

Prøv denne fyldige suppen i dag.

Til 4 personer

4 serveringsstykker av torsk, uten skinn og ben trekkes i lettsaltet vann
---
300 g skrelte mandelpoteter, 5-6 stk., i mindre biter
1 løk, grovhakket
1/3 purre i tynne ringer
2 finhakkede hvitløkfedd
smør
8 dl fiskekraft (vann + 2 knuste fiskebuljongterninger)
1 dl H-melk
1 1/2 dl crème fraîche
1 ts sukker
salt
pepper

1. Fres poteter, løk, purre og hvitløk i smør et par minutter på middels varme. Må ikke bli brunt.
2. Hell i fiskebuljong og melk og la dette småkoke til potetene er så møre at de kan moses.
3. Mos blandingen med stavmixer til helt jevn masse.
4. Tilsett crème fraîche og la suppen bli varm. Smak til med salt og pepper og gjerne bittelitt sukker;-)
5. Hold suppen varm mens torskestykkene trekkes forsiktig i lettsaltet vann, 1 1/2 l vann + 2 ts salt, i 3-4 minutter.


6. Øs suppen opp i varme suppetallerkener og legg et fiskestykke i hver. Dryss litt grønt over.

Godt brød til er alltid godt. Flatbrød, kanskje?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...