onsdag 20. desember 2017

POOR MAN´S STEW


Det skader ikke med en billig og rask middag nå i førjulstiden? Denne utgaven er den absolutt enkleste, men kanskje ikke den billigste da bacon ikke er blant de rimeligste matvarene. Mengden av bacon kan du jo bestemme selv. Skulle det være ønskelig med flere grønnsaker er gulrot fint å tilsette. Dette er en meget god middagsrett i all sin enkelhet som hele familien liker.

Til 4 personer

4 løk i halve skiver
3-4 tykke baconskiver pr. person
smør til steking
8 middelsstore skrelte poteter delt i to
3 dl vann
1 kjøttbuljongterning
salt?
1/4 ts pepper
---
persilledryss

1. Stek baconbitene på middels varme et par minutter på hver side. Legg over i kjele.
2. Stek løken en 3-4 minutter og legg den i kjelen med baconet.
3. Legg i de halve potetene, ha på vann og knus buljongterningen i. Legg på lokk og la retten koke til potetene er ferdige, kanskje 20 minutter.
4. Smak til med salt og pepper.
5. Server maten i suppetallerkener med mye av kraften også. Det er lov å mose potetene med gaffelen for å få med seg all den gode smaken.
6. Godt brød eller flatbrød er fint å servere ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...