tirsdag 5. desember 2017

REKER MED SOLTØRKET TOMAT, BØNNER OG CHAMPIGNON



Dette kan serveres enten som en lunsjrett eller som forrett med godt brød til. Store reker som du renser selv er et must i denne retten. (Scampi?)

Til 4 personer

16 store reker eller fler
4 soltørkede tomater i olje
4 middelsstore champignoner
2 hvitløkfedd
noen grønne bønner, grønne asparges eller sukkererter
olje
salt
pepper

noen salatblad til pynt

godt brød

1. Rens rekene og fjern den svarte tarmen ved å skjære et snitt langsmed rekene og pirk den ut.
2. Grovhakk de soltørkede tomatene.
3. Skjær soppen i skiver.
4. Skrell hvitløkfeddene og skjær dem i skiver.
5. Kok opp lettsaltet vann til bønnene og kok dem i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann så beholder de den fine grønne fargen, er crispi og de slutter å "koke". De bønnene jeg brukte var så lange at de måtte deles i to.


6. Varm opp et par ss olje i stekepannen og stek champignonskivene 3-4 minutter på litt over middels varme. Ha i et par ss ekstra med olje, demp varmen og tilsett hvitløkskivene og de kokte bønnene. Bland det godt sammen og stek et par minutter til alt er varmt. Ha i tomater og reker og varm dette forsiktig . Rekene trenger ikke bli så varme, da kan de bli seige og tørre. Krydre forsiktig med salt og pepper.
7. Pynt med litt grønt og fordel maten utover på 4 tallerkener og nyt en enkel og smakfull rett! Husk godt brød til:-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...