fredag 29. desember 2017

ROMJULSSUPPE



 Har du igjen noen grønnsaker fra julen? En fin måte å bruke dem opp på er å blande sammen flere sorter, kok dem i litt vann og lag enten en mos du kan servere til kjøtt eller fisk, eller tilsett mer væske (buljong, fløte, melk) så får du en deilig suppe. Det kan vel også være godt med en enklere middag etter all julematen?

Til dagens suppe (4 personer) fikk jeg brukt opp:

1/2 blomkålhode
3 gulrøtter
1/2 fennikel
4 poteter
---
7(-8) dl vann
2 terninger hønsebuljong
2 dl fløte (fløte og melk)
litt salt
litt pepper
---
solsikkekjerner
persille

1. Vask, skrell og renskjær grønnsakene. Del dem i små biter så forkortes koketiden. Ha i vann og småkok grønnsakene til de er så møre at de kan moses med stavmixer, 10-15 minutter.
2. Mos med stavmixer og ha i fløte. Synes du suppen er for tykk tilsetter du 1/2-1 dl vann.
3. Smak suppen godt til med salt og pepper.
4. Øs suppen opp i varme suppetallerkener og dryss noen ristede solsikkekjerner over og litt grønt.

Gulrot gir suppen en gylden og delikat farge. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...