mandag 4. desember 2017

RULLELOFF MED FYLLDenne fylte loffen er god ved siden av supper og gryteretter av alle slag. Man forsyner seg av den ved å rive av biter rundt og rundt med hjelp av en gaffel. Loffen kan fylles med andre ting enn jeg har gjort her. Med hvitløk- og kryddersmør blir den helt herlig. Rør mykt smør med finhakket hvitløk og basilikum eller oregano! Bruk fantasien! Gøy å lage og servere noe nytt:-)

Stekeovn 200 grader i ca. 40 minutter på nederste rille

4 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
---
1 ts salt
7-8 dl hvetemel
100 g mykt smør

1/2 l tykk kjøttsaus av 200 g kjøttdeig/karbonadedeig (oppskrift på stor porsjon ser du HER, men ikke ha i så mye væske som oppgitt)
2 dl revet ost

eggpensling
sesamfrø
grovt salt

1. Lag forgjæring av vann, gjær og sukker i bakebollen og la det stå og vokse i 10-15 minutter. Er det ingen forandring etter denne tid, må du lage en ny.
2. Ha i salt og elt inn hvetemel til deigen slipper bollen. Elt inn det myke smøret med maskin. Nå blir kanskje deigen litt løsere, så tilsett litt mer mel.Ta deigen på bakebordet med litt mel under og form en fin og jevn ball. Smør litt olje på overflaten og la den ligge der til heving til dobbelt så stor. Legg gjerne bakebollen over hvis den er stor nok, eller et håndkle.


3. Ikke kna deigen nå, bare kjevle den ut til et stort rektangel ca. 60x40 cm.
4. Fordel kjøttsausen utover halve leiven på langs og dryss revet ost over. Del leiven i to på langs og legg den ufylte delen oppå den fylte. Smør litt mykt smør oppå. Skjær så denne i to og legg den ene oppå den andre. Så ruller du bare sammen så fint du kan, ikke for fast, og legger den i smurt rund kakeform. Sett til heving til nesten dobbelt så stor.


5. Pensle med egg, dryss over sesamfrø og litt grovt salt.


6. Stek som angitt ved 200 grader i ca. 40 minutter på nederste rille.
7. Ta den utav formen og avkjøl den litt før den nytes enten bare sånn eller som tilbehør til annen mat. Velbekomme!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...