søndag 3. desember 2017

SPANSKE SMÅKAKER MED BRUNT SUKKER, LØNNESIRUP OG INGEFÆR


Dette er veldig gode kaker. Du bør bake dem til jul. Jeg synes faktisk de er mye bedre enn pepperkaker:-)

Stekeovn 190 grader i 7 minutter midt i ovnen

Antall kaker avhenger av den utstikkerformen du bruker og hvor tynt du kjevler. Uansett blir dette en passelig mengde kaker.

125 g romtemperert smør (Bremykt?)
90 g brunt sukker
1 dl lønnesirup
350 g hvetemel
1 ss bakepulver
2 ts malt ingefær

1. Rør smør og brunt sukker til kremete og luftig. 
2. Rør inn lønnesirup.
3. Tilsett de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen. Ta deigen ut på lett melet bakebord og kna den godt. Del i to, pakk i plast og legg kjølig 1/2 time.



4. Kanskje må du kna inn litt mer mel hvis deigen er vanskelig å kjevle. Men den er egentlig god å arbeide med. Kjevle den 2 mm tynn, dryss litt mel under og litt oppå, og stikk ut kaker med den utstikkerformen du har. Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett. Samle restene etter hver kjevling og kjevle disse til slutt. Skulle deigen bli kornete og vanskelig å arbeide med etter hvert knar du inn 1 ts kaldt vann. 



5. Stek som angitt. Avkjøl kakene på rist. 

Hvis du vil bevare disse til jul tror jeg du må gjemme dem på et lurt sted...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...