mandag 18. desember 2017

STEKT TORSK MED RØDVINSSAUS OG SELLERIROTPURÉ


Torsk til middag er litt luksus som man må unne seg iblant. Til denne retten er det brukt fersk torsk.
Lettsaltet torsk går sikkert også bra, men det er greitt å kunne krydre fisken etter smak og behag.

Kanskje kan rødvinen til sausen erstattes med solbærsirup. Jeg har ikke prøvd det. Da dropper du i tilfelle sukker i sausen.

Til 4 personer

4 fine stykker torsk (loins), uten skinn
salt
pepper
smør

Rødvinssaus:
1 dl rødvin
1 sjalottløk, finhakket
50 g smør
litt salt
litt pepper
1 ts sukker

Selleripuré:
1 stor sellerirot eller 2 mindre
3-4 ss smør
3 dl blanding av fløte og matfløte 50/50
litt salt
litt pepper

noen champignoner
persille

poteter trengs egentlig ikke, men er valget er ditt

godt brød - flatbrød

1. Skrell selleriroten, vask den godt og del den i mindre biter. Smelt smør i en kjele og surr selleribitene et par minutter på middels varme. Hell i væsken og kok sellerien til den er mør. Ikke bruk sterk varme og rør av og til så det ikke legger seg ved. Mos sellerien med stavmixer og smak til med salt og pepper. Den smaker deilig, gled deg! Hold varm.


2. Rødvinssaus: Ha finhakket sjalottløk i kjele og hell i rødvin. La dette småkoke uten lokk til mesteparten av vinen er kokt inn. Skru ned varmen og tilsett smør i flere omganger mens du rører godt mellom hver gang. Sausen må ikke koke nå, da kan den skille seg.  Krydre med salt, pepper og 1 ts sukker. Hold varm.
3. Krydre fisken med salt og pepper på den ene siden først. Brun smør i en stekepanne til lysebrunt og stek den krydrede fiskesiden først, 3-4 minutter, snu fisken, krydre og stek noen minutter til. Sjekk om fisken flaker seg. Da er den ferdig.
4. Stek oppdelte champignoner raskt i stekepannen når du har tatt ut fisken.
5. Anrett maten på varme tallerkener med fiskestykkene oppå selleripuréen og fordel rødvinssausen ved siden av. Svisj soppen raskt ett minutt i smør/olje og legg den på tallerkenene. Har du kokt poteter serveres de i serveringsbolle ved siden av. Godt brød eller flatbrød er også godt til, men det er egentlig en mektig middag! Garanterer at dere blir mette.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...