lørdag 30. desember 2017

STORE RUNDSTYKKER MED KJØTTSAUS



I stedet for pizza er disse fylte rundstykkene et spennende og godt alternativ. De er også fine å fryse.

Stekeovn 225 grader i 17 minutter midt i ovnen

12 stk

1/2 dl lunken væske
1 pk. gjær
1 ts sukker
---
4 1/2 dl lunken væske
1 ts salt
1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)
10-11 dl hvetemel
---
50 g mykt smør

eggpensling

kjøttsaus oppskrift HER
goudaost
oregano eller basilikum
grovt salt

1. Lag forgjæring av de tre første ingrediensene. Sett den på et lunt sted. Etter 10-15 minutter vil du se at blandingen har øket i mengde og blitt luftig. Hvis ikke, må du kaste den og lage en ny. Grunnen kan være at væsken har vært for varm eller for kald.
2. Ha resten av ingrediensene, utenom smøret, i bakebollen, minste mengde mel først, og elt dette godt sammen. Tilsett smøret i små porsjoner og la maskinen jobbe dette inn. Kanskje må du tilsette litt mer mel. Skrap ned fra kantene i bollen og form en fin og jevn deig. Ha litt olje rundt den og sett den til heving til dobbel størrelse, tildekket.
3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, kna den litt og del den i 12. Trill runde boller som legges til hvile i 5 minutter.
4. Legg bollene over på et stekebrett, 6 pr. brett, med bakepapir og klem dem noe flate. La de heve seg noen minutter før du lager en fordypning i midten av hver bolle (som når du lager skolebrød), stikk pekefinger og langfinger på begge hendene ned i bollen samtidig og dra deigen litt utover. Pensle rundt kanten og legg en liten ss kjøttsaus i fordypningen. Legg en osteskive på toppen og dryss litt krydder og grovt salt over.



5. Stek som angitt ved 225 grader i 17 minutter midt i ovnen. Avkjøl til lunkne på rist før de skal spises. De kan også varmes opp i stekeovnen på 100 grader i 5-10 minutter hvis de er helt kalde, eller tinte, etter å ha vært i fryseren.



B79DDF8A-976C-4DD3-BD69B0141BD159A4-EC6C5BDD-69B5-421C-8BE7341995EBCAD8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...