tirsdag 19. desember 2017

WOK MED SCAMPI OG EGGNUDLERWok er veldig grei middagsmat. Rask å lage - god å spise. Du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker enn de jeg brukte, bare mengdene er noenlunde like. F.eks. gul løk, sjalottløk, broccoli, grønn paprika, gul paprika, purre, squash m.m. Og scampiene kan erstattes med store reker, men ikke hermetiske.

Til 4 personer

1 pk (rå) scampi = 25-30 stk.
---
1 rødløk i tynne båter
1 rød paprika i strimler
1 bt vårløk i skiver
1/2 blomkålhode i små buketter
2 gulrøtter i juliennestaver (tynne strimler)
1 pk sukkererter eller andre grønne bønner i biter
olje til steking
---
1/2 dl peanøtter, salte/usalte eller cashewnøtter til å drysse over ved servering
---
1 dl sweet chilisauce
1 dl appelsinjuice
evt. chilipowder

nudler til 4 personer kokes etter anvisning på pk.


*Skjær opp alle grønnsakene først*

1. Hvis du har rå scampi må de kokes før bruk. De kan renses enten før eller etter koking. Kok opp vann og legg scampiene i. La de ligge i det kokende vannet i 3-4 minutter, med kjelen på kokeplaten på lav varme, avkjøl raskt i så kaldt vann som mulig. Rens de når de er kalde. Fjern også den mørke strengen i de ved å snitte dem på langs.
2. Kok opp vann til nudlene og kok de etter anvisning på pakken.
3. Varm opp olje i en stor stekepanne eller om du har en wokpanne er jo det helt supert. Stek alle grønnsakene samtidig, på litt over middels varme. Snu dem rundt flere ganger i løpet av steketiden, men pass på å ikke steke dem for lenge, en 3-4 minutter, kanskje. De skal ha mye tyggemotstand når de er ferdige. Heller for mye enn for lite. Mot slutten av steketiden tilsetter du scampiene, chilisauce og appelsinjuice. Bland alt godt sammen så det blir varmt. Chilipepper?4. Legg maten opp på varme tallerkener med det wokede oppå nudlene. Husk å fordele sausen også. Dryss nøtter over og server:-) Sunn og nydelig middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...