fredag 26. januar 2018

BOLLER MED MANDELSMØRTOPPING



Nydelige boller med deilig mandelsmør på toppen smaker godt til kaffen en kald januardag.

Stekeovn 225 grader i 15-20 minutter midt i ovnen til gyldne på farge (med varmluft 210 grader kanskje litt lengre steketid)

24 stk.

4 dl lunken melk
1 pk tørrgjær
1 1/2 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/8 ts salt
1 egg
13-14-15 dl hvetemel
---
150 g mykt smør

Topping:
50 g mandler, finhakkede
1 1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
125 g mykt smør

eggpensling
melis

*Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid*

1. Ha alle ingrediensene i bakebollen, unntagen smøret, og rør det sammen. Begynn med minste mengde mel, resten tilsetter du etter hvert som du ser at deigen trenger det. Når deigen akkurat slipper bollen elter du inn mykt smør i porsjoner. Nå blir deigen litt løsere så da trenger du sikkert litt mer mel. Skrap deigen ned fra kantene og sett den tildekket til heving i 30-40 minutter.
2. Mens deigen hever seg lager du mandelsmørtoppingen: Finhakk mandlene og rør dem sammen med smør, sukker og vaniljesukker. Smør dette utover et bakepapir til ca. 1 cm tynt.


Skjær mandelsmøret i 24 ruter med et varmet knivblad.
3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, elt den godt og del den i 24 like store biter. Trill til runde boller som får stå å hvile seg i 10 minutter.
4. Ta mandelmassen ut av kjøleskapet like før du skal bruke den. Den bør ha blitt litt fastere i formen for nå skal du trille kuler av den. Lag en fordypning i bollen og press toppingen nedi. Sett bollene etter hvert på bakepapirkledd stekebrett, du trenger 2 stk., dekk dem til og la de heve seg minst 1/2 time.




5. Pensle med egg og stek som angitt ved 225 grader i 15-20 minutter midt i ovnen. Har du varmluftfunksjon steker du begge brettene samtidig ved 210 grader i 15-20 minutter, kanskje litt lenger.
6. Avkjøl på rist. Sikt litt melis over ved servering. Nå kan dere kose dere, nå!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...