tirsdag 30. januar 2018

HAVREGRYNSBRØDHavregryn er et anvendelig produkt som kan brukes til brødbakst, knekkebrød, kjeks, pizzabunn, dessert, grøt og suppe, i kjøttkaker, i frokostblandinger, som strø på bakverk og sikkert mye mer. Dessuten er havregryn sunt og godt! Havregryn selges som små lettkokte havregryn eller store havregryn. Det finnes også havremel.

Det er gøy å bake brød! De er like gode neste dag.

Stekeovn 200 grader i 40-45 minutter på nederste rille i ovnen

2 stk.

2 dl små havregryn
1 dl kruskakli
9-10 dl hvetemel
1 ts salt
1 pk tørrgjær
75 g margarin, smeltet
2 ss (eple-)sirup
5 dl lunken væske (vann/melk)

1. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Begynn alltid med minste mengde hvetemel. Tilsett smeltet margarin, sirup og vann og elt dette godt sammen. La maskinen gå i minst 5 minutter. Da samler deigen seg og blir litt fastere etter hvert. Kanskje tilsette litt mer mel til deigen slipper bollen.
2. Skrap deigen ned fra kanten av bollen, dekk den til og sett til heving minst 1 time, til den er dobbelt så stor.3. Hvelv deigen ned på melet bakebord og kna den litt. Del i to og form to jevne fine brød som du legger i brødformer. Du kan også bare steke dem på stekebrettet i "fri" tilstand. Bruk bakepapir i begge tilfellene, både i formene og på stekebrettet. Sett til heving igjen til dobbelt så store, 1/2 times tid, mens ovnen varmes opp til 200 grader.
4. Pensle litt vann på brødene og sett dem på nederste rille i ovnen. Stek i 40-45 minutter til overflaten er lysebrun.


5. Etter 40 minutter i ovnen tar du ut det ene, hvelv det ut av formen og bank på undersiden av det. Høres det hult ut, er det ferdig. Hvis ikke, steker du det i 5-10 minutter til.
6. Hvelv brødene ut av formene og avkjøl på rist. Skorpen er sprø som bare det!


7. Deilig brød til kvelds og frokost!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...