tirsdag 30. januar 2018

KNEKKEBRØD MED MESK


Mesk er et produkt man får etter å ha trukket ut sukkerstoffet i kornet når man brygger øl.
Dette produktet er fint å bruke i brød, flatbrød, knekkebrød, kjeks og sikkert mer.

Det kan fort bli mye mesk etter ølbryggingen, så alt blir nok ikke benyttet videre. Imidlertid er det  lurt å fryse grynene i porsjoner à 200 g. Det blir ca. 3 dl når de er tørket, akkurat passe til en vanlig porsjon med deig.

Mesken tørkes ved å fordeles utover et stekebrett og tørke/steke det i ca. 1 time i stekeovnen, gjerne med varmluftsfunksjon. Rør i mesken flere ganger. Hold stekeovnsdøren litt åpen de siste 10 minuttene ved å sette noe i døråpningen så den ikke kan lukkes igjen, f.eks. en gryteklut eller et treskaft.

Jeg foretrekker å fordele deigen på 3 brett, da blir ikke knekkebrødene så tykke.

Stekeovn 160 varmluft i 1 t og 10-15 minutter

3 dl tørket mesk
3 dl små havregryn
3 dl sammalt, grov hvete
2 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl chiafrø (kan utelates)
1 dl sesamfrø
1 1/2 ts salt
7 dl lunkent vann
---
litt grovt salt til å strø over før steking

1. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør dem sammen. La blandingen stå å hvile seg et kvarters tid. Da blir den litt tykkere da melet suger til seg fuktighet.


2. Bre blandingen utover 3 bakepapir med en slikkepott dyppet i kaldt vann inni mellom. Lag jevne kanter og del opp i passende knekkebrød. Dryss litt grovt salt over før steking. La brettene bytte plass et par ganger i løpet av steketiden. Stek de til de er sprø ved 160 grader i vel 1 time. Test de undervegs.


3. La knekkebrødene avkjøle seg litt før de brytes fra hverandre. Avkjøl de helt før de legges i tett boks eller pose. Nå har du mange gode og knasende sprø knekkebrød å kose deg med fremover.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...