lørdag 27. januar 2018

LOFF PÅ EN LØRDAG
Disse loffene er stekt med varmluft- og dampfunksjon og er så crispi at det knaser i dem under avkjøling! For ikke å si når de skjæres opp!

Stekeovn 200 grader med varmluft og damp i 35 minutter. Vanlig ovn 225 grader.

2 stk.

900-1000 g hvetemel
1 pk tørrgjær
1 1/2 ts salt
1 ts sukker
7 dl lunkent vann
1 ss smeltet smør

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen, begynn med 900 g mel, og bland dem godt. Tilsett vann og smør og elt dette i minst 5 minutter. Ha i mer mel om du syns det trengs. Deigen skal slippe bakebollen. Jo lengre den eltes jo fastere blir den til et visst punkt. Skrap deigen ned fra sidene i bollen og sett den til heving tildekket i 1 time.
2. Hvelv deigen ned på melet bakebord og kna den godt. Del i to og form dem i den fasongen eller formen du skal steke dem i. Jeg hadde brødform til den ene og bare stekebrettet til den andre. Loffen på stekebrettet drysset jeg litt mel på og satte bakebollen over for heving. Dekk til den andre også.


3. Skjær dype snitt i loffene med en skarp kniv før steking. (Dette er selvfølgelig valgfritt, men det blir fint med mønster i loffen. Dessuten har man kontroll med evt. sprekking under steking.)4. Stek begge loffene samtidig i varmluftsovn, hvis du har, på nederste rille og midt i ovnen. Har du ikke varmluftfunksjon steker du begge på samme brett på nest nederste rille.
Har du ikke dampfunksjon setter du inn en ildfast form med vann nederst i ovnen. Stek som angitt ved 200 grader i 35 minutter. Vanlig ovn 225 grader.
5. For å undersøke om loffene er stekt, tar du et av dem ut av ovnen og banker på undersiden av det. Høres det hult ut, er de ferdige.
6. Avkjøl loffene på rist. Hører du hvordan skorpen knaser i dem? Disse er aller best nystekte! Jeg leste et sted at -- man trenger ikke middag hvis man har godt brød, god olje og noe godt i glasset --Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...