onsdag 24. januar 2018

PARISERLOFF MED HVITLØKSMØR, REKER OG AVOCADO



Er du glad i reker er dette en kjempegod liten sak. Fin som tapas, til forrett og som en liten aftensrett. Men, du må ikke bruke hermetiske reker. Kjøp ferske, (store) reker og rens dem selv. Husk å fjerne den svarte tarmen i rekene ved å snitte dem på langs og dra den ut, eller skrap den ut. Skyll rekene forsiktig. (Får du ikke kvittet deg med rekeskallet med en gang, har du det i en plastpose og legger det i fryseren så lenge.)

Til 4 personer

Du trenger:
1 (kjøpt) pariserloff
1/2 kg reker, helst store
2 modne avocadoer
---
hvitløksmør - finhakk 1 hvitløkfedd og rør dette godt sammen med 75 g mykt smør


1. Skjær pariserloffen i skiver på skrå, ca. 2 cm tykke, og smør hvitløksmør på. Kan òg bruke hvitløkmajones, aioli.
2. Del avocadoen i to på langs, vri halvdelene fra hverandre, sett en kniv ned i stenen og vri rundt. Ta ut stenen. Fjern skallet forsiktig og skjær avocadoen i tykke skiver.
3. Legg reker og avocadoskiver takstenslagt på loffskivene.
4. Pynt gjerne med noe grønt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...