onsdag 24. januar 2018

ROMANESCO


Sett på maken til grønnsak! Reneste kunstverket! Romanesco er en krysning mellom broccoli og blomkål, og da må den jo være dobbelt så god! Det er den og den kan brukes både rå og kokt, i salater og gryteretter, i supper og gratenger og mere til.

Romanesco kan kokes hel eller delt i mindre buketter. I salat er det fint å skjære den opp i små buketter, og sammen med andre grønnsaker i rødt, hvitt og gult blir det er flott fargeblanding.

Til dagens middag hadde jeg den som grønnsak til spekeskinke, poteter og hvit saus. En god hverdagsmiddag. Dette er også en deilig sommermiddag! Bare synd at den er så sjelden å se i butikkene!

Du trenger til 4 personer:

1 romanesco
poteter
spekeskine eller annen spekemat
små tomater

Hvit saus:
2 ss hvetemel
2 ss smør
1/2 l melk
salt
pepper
muskat

1. Skrell og kok poteter i lettsaltet vann. Deler du dem i to eller mer blir koketiden redusert.
2. Fjern bladene på romanescoen og del den i like store buketter. Kok dem i lettsaltet vann i toppen 5 minutter. Slå av det meste av vannet og hold dem varme i kjelen.3. Hvit saus: Smelt smøret i kjele, må ikke bli brunt, og rør inn hvetemelet. Spe med litt og litt melk og rør meget godt mellom hver speing. La suppen koke i minimum 5 minutter, smak til med salt, pepper og muskat.
4. Legg maten opp på tallerkener og ha på litt hvit saus. Legg halve, små tomater på til pynt. Og husk at tomatene blir penest når de blir skåret i to på tvers, ikke fra stilken og ned. Ser det ikke godt ut, kanskje?

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...