fredag 26. januar 2018

SOPA DE FIDEO (MEXICANSK TOMATSUPPE MED NUDLER)


Sopa de Fideo er en meget vanlig og populær suppe som serveres overalt i Mexico. Mexicanerne elsker den og alle er oppvokst med den. Mange restauranter serverer den også som en liten smak før middagen. Det er en enkel suppe med få ingredienser. Pasta er et must, derav navnet på suppen, Fideo, men har man ikke sånn tynn, kort pasta kan man bruke spaghetti, vermicelli eller annen pasta, bare den er i små biter, 1 1/2-2 cm lange.

Suppen sies å ha sin opprinnelse i Spania;-)

Den er fin som en forrett da den ikke er mektig i det hele tatt eller til lunsj med brød til.


Til 4 personer

100 g Fideo eller annen pasta
2 ss olje
---
1 boks tomater
1 liten løk, grovhakket
1 hvitløkfedd delt i 4
---
1 l kyllingbuljong (løs 3 buljongterninger opp i kokende vann)
1/4 ts chilipowder
sukker (en smakssak, men jeg tilsatte minst 2 ss sukker for å mildne den syrlige tomatsmaken)
koriander (helst fersk, men det får jeg sjelden tak i, derfor må jeg bruke tørket, 1 ss)
salt?

1. Varm opp oljen i kjele og stek pastaen et par minutter til den blir en anelse gylden. Det skal gi god smak på suppen. Rør hele tiden så fargen blir jevn.


*Ikke så lett å se forskjellen her, kanskje, men pastaen var litt lysebrun*


2. Mos tomater, løk og hvitløk med stavmixer til en jevn puré.



3. Hell tomatmosen i kjelen med pasta, sammen med kyllingbuljongen. Suppen skal koke så lenge som pastaen trenger for å bli al dente. Fideoen jeg har trenger bare 3 minutters koketid. Smak suppen til med pepper, ha i (tørket) koriander og la den trekke i suppen ett minutt. Smak til med evt. sukker.
Noen skviser også oppi litt limesaft eller sitronsaft. Jeg gjør ikke det, det blir for syrlig for meg.
4. Øs suppen opp i varme (mikroen) tallerkener og server gjerne litt godt brød ved siden av.

Legg til bildetekst


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...