onsdag 24. januar 2018

SUNNE KNEKKEBRØD MED BL.A. CHIAFRØ


Dette er innmari gode knekkebrød! Lag dem fort! Med chiafrø blir de også ekstra sunne da de inneholder mange stoffer som er bra for oss. De blir gjerne markedsført som supermat, men det må vi visst ta med en klype salt, da meningene om dette er delte. Uansett, de er supre i både knekkebrød og kjeks, i grøt og smoothies, i gjærbakst og frokostblandinger m.m.

Stekeovn 160 grader varmluft i 1 t + 5-10 minutter

3 brett à 12-16 knekkebrød alt etter størrelsen

4 dl sammalt, grov rug
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl chiafrø
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt
7 dl lunkent vann

1. Rør alle ingrediensene godt sammen og la blandingen stå å svelle i 10 minutter. Da blir den helt perfekt å smøre utover.


2. Fordel deigen på 2-3 brett, på bakepapir, alt etter hvor tykke knekkebrød du liker. Jeg foretrekker dem tynne og bruker 3 brett. Smør deigen jevnt utover og lag så rette kanter du kan. Jeg synes det er best å bruke en myk slikkepott til dette. Del opp i passe store knekkebrød før steking.


3. Stek knekkebrødene. La brettene bytte plass et par ganger i løpet av steketiden, og luft ovnen også et par ganger, så dampen kommer ut. Etter 1 time i ovnen sjekker du hvordan stekingen går. Må kanskje steke 5-10 minutter til. La de stå i ovnen når de er ferdig stekt, med døren åpen, til de er kalde. Sjekk om de er helt sprø først.
4. Brekk de fra hverandre opp oppbevar dem i tett emballasje.
5. Hjemmelagede knekkebrød med smør og brunost er noe av det beste som finns! Uhmm...;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...