fredag 16. februar 2018

BATBOUT 3


Batbout er marrokanske småbrød som stekes på helle/takke eller i stekepanne. Tidligere innlegg om batbout ser du Her og Her. De er veldig enkle og raske å lage og morsomme å steke. Du kan se de hever seg raskt når du steker dem, og de blir luftige og møre!

Disse er kjempegode å spise til frokost og lunsj, til supper og gryteretter av alle slag. Kanskje må du lage dobbel porsjon neste gang.

8-10 stk.

3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 pk tørrgjær/25 g pressgjær
1 dl semulegryn
1 dl små havregryn
4 4 1/2 dl hvetemel + litt ekstra til utbaking

1. Deigen lages ved å blande alt i bakebollen med en gang. Tilpass melmengden til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen ekstra godt. Den kan godt være litt for klissete når du slutter å elte, for den blir alltid litt fastere under hevingsprosessen. Skrap ned fra kantene av bollen, dekk til og sett til heving til dobbelt så stor.
2. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og kna deigen bare litt. Del i 8 eller 10 stk. og trill runde og jevne boller. Sett dem til heving/hvile i 5 minutter. Klem dem flate til ca. 1 cm tykkelse og la de hvile i 5 minutter til.


3. Stek dem på middels varme til de blir lysebrune på stekeflaten. Varmen bør ikke være høyere enn middels. Stek dem i 8-10 minutter på hver side. 3. Avkjøl batboutene på rist.


Nystekte batbout til rykende varm grønnsaksuppe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...