torsdag 1. februar 2018

BOLLER MED MAKRONFYLL I SVINGENEDisse bollene er gode, de! Vel å merke hvis du liker makronfyll. En forandring fra - boller med kanel i svingene - som også er kjempegode.

Makronfyllet lager jeg enkelt selv. Oppskrift lenger ned på siden. Du kan også kjøpe ferdig makronfyll i butikken som bare skal tilsettes væske.

I det siste har det blitt "in" å tilsette mykt smør i deigen til slutt. Det skulle jeg også gjøre i dag, men jeg ville mykne smøret i mikroen, og det gikk jo ikke så bra. Det smeltet fullstendig. Ja vel, tenkte jeg, jeg får tilsette det likevel, da, og som sagt -- så gjort. Deigen ble selvfølgelig helt fin og bollene ble kjempegode. Kanskje det ikke har noe å si hva lags tilstand smøret er i...

Stekeovn 225 grader i 15-18 minutter midt i ovnen til gyldne

16 store boller (eller flere mindre)

700-750 g hvetemel (tilpass)
1 2/3 dl sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
5 dl lunken melk
1 egg
---
150 g smør (mykt eller smeltet?)

Makronfyll/mandelfyll:
3 dl mandler med skall males på kvern
3 dl melis siktes 
2 eggehviter (plommene blander du med 1 ss melk og har til pensling av bollene)
2 ss kaldt vann

*Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid. Eller smelt det:-)*

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen, begynn alltid med minste mengde mel eller noe mindre enn oppgitt i en oppskrift.
2. Tilsett væsken, melk og lettpisket egg, og elt dette meget godt sammen. Er deigen litt løs tilsetter du mer mel. Elt inn smøret til slutt. Tilsett enda litt mer mel om det trengs.
3. Skrap deigen ned fra kanten i bollen og sett den til heving til dobbel størrelse på et lunt sted en times tid. Dekk til med plast eller et klede.
4. I mens lager du makronfyllet. Bland alle ingrediensene og rør dem godt sammen.


5. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord. Ikke kna den noe særlig for nå skal den kjevles ut til et stort rektangel på kanskje 40x50 cm.
6. Smør makronfyllet utover, helt ut til kantene, rull sammen fra langsiden og del opp i så mange boller du vil ha, men ikke flere enn 20.7. Sett dem på bakepapirkledd stekebrett til heving til dobbelt så store, 1/2 time, tildekket.


8. Pensle bollene med eggeplommer+vann og stek som angitt ved 225 grader i 15-18 minutter midt i ovnen til gyldne og luftige og lekre!
9. Avkjøl på rist og se frem til å sette tennene i verdens beste bolle!

*Be familie eller venner på kaffe og nystekte makronfylte boller!*
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...