mandag 19. februar 2018

FRANSK POTET- OG LØKSUPPE




Denne suppen er så enkel at det går nesten ikke an...og så god at du nesten ikke vil tro det...
Ikke er det mange ingredienser som skal til, heller. Suppen kan serveres både varm og kald. Hvis den blir servert varm heter den Potage Parmentier, hvis kald heter den Crème Vichysoisse. I den kalde suppen skal fløten tilsettes helt til slutt. Suppen virker mektigere når den er kald.

Dette er en ærverdig suppe oppfunnet på begynnelsen av 1900-tallet av en fransk kokk. De kunne det da, òg.

Til 4 personer (1 tallerkenporsjon til hver)

1 løk, grovhakket
1 purre i skiver, 1 cm
2 ss smør
4 poteter i små biter/tynne skiver
---
7 dl vann
2-3 grønnsakbuljongterninger
1 1/2 dl kremfløte
salt
hvit pepper
gressløk, finklippet
olje

1. Surr løk og purre i smør til myk og blank i 5 minutter på middels varme. Må ikke bli brunt.
2. Skrell potetene og skjær dem i små biter, så blir de fortere kokte. Ha dem i kjelen med løken, hell også i vann og knus buljongterningene i. La dette koke til potetene er helt møre.


3. Mos blandingen med stavmixer til helt jevn suppe. Synes du den er for tyktflytende kan du ha i litt mer vann, 1/2 dl. Tilsett fløten hvis du skal servere den varm. Kok opp og smak til med evt. salt og pepper. (Serverer du den kald har du i fløten når suppen er helt avkjølt. Smak til med salt og pepper.)


4. Øs opp suppen i suppetallerkener og dryss litt klippet gressløk eller noe annet grønt over. Ringle litt olje rundt omkring, også. Det tar seg fint ut;-) Jeg brukte sesamolje og jeg hadde tørket gressløk.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...