lørdag 10. februar 2018

GRYTELOFF


Det er alltid gøy å steke loff og brød i gryter og stekepanner. Disse loffene ble SÅ fine!

Oppskriften er den samme som til "Loff på en lørdag".

Stekeovn 200 grader varmluft + dampfunksjon eller 225 grader vanlig varme i 35 minutter på nederste rille 

1. Nå deigen har hevet første gang hvelves den ned på lett melet bakebord og deles i to, størrelsene må stå i forhold til grytene du skal steke dem i. Mine gryter var i to ulike størrelser. Smør grytene godt med olje eller smør.
2. Kna deigene og form de runde og jevne på overflaten. Legg dem i grytene, dryss over litt hvetemel og sett til heving til dobbelt så store. Dekk dem til med et klede.




3. Skjær dype snitt i loffene med en skarp kniv før steking. Dette er både for at de skal få et pent mønster, men også for å ha full kontroll på sprekkingen i løpet av stekeprosessen. 
4. Stek loffene som angitt ved 200 grader, varmluft og damp, eller 225 grader med vanlig varme på nederste rille i 35 minutter. Sett gjerne en lav skål med vann i bunnen av  stekeovnen hvis du ikke har dampfunksjon. 
5. Etter 35 minutter tar du ut den ene loffen og banker på undersiden av den. Høres det hult ut, er den ferdig. Hvis ikke, steker du den i 5-10 minutter til.
6. Hvelv loffene ut av grytene og avkjøl på rist. Du kan høre at skorpen er sprø...

Nå har du deilig loff til suppe og gryterett, reker, ost og syltetøy m.m.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...