mandag 26. februar 2018

KOKOSMELKSUPPE MED GREEN CURRY PASTE, LAKS OG SQUASH


Dette er en enkel suppe som passer fint både til hverdags og fest. At det er få ingredienser i den er jo også et pluss. Oppskriften som jeg fant i et matblad her forleden, er noe forandret fra originalen.

Til 4 personer

2 bokser kokosmelk à 4 dl
2 ss Green curry paste eller annen sterk paste du har
---
ca. 250 g laksefilet i tynne skiver 1/2 cm
1/2 squash i tynne strimler 1/2  x 6 cm
1 ts revet skall og 1 ss saft av lime (kan sløyfes)

godt brød eller flatbrød

1. Stek curry pasten i kjele i 1/2 dl av fettet som ligger øverst i kokosmelkboksen, i 2 minutter. Tilsett resten av kokosmelken og kok et par minutter. Smak på suppen om den er passe sterk (litt sterk).


2. Tilsett squashstrimler og kok dem i 2-3 minutter.


3. Tilsett fiskeskivene like før servering, la de trekke i suppen ett minutt eller så. De er jo så tynne, så de er fort ferdigkokte. Ikke rør i suppen nå, bare rist litt forsiktig på kjelen.
4. Ha i limeskall og -saft til slutt og smak igjen. (Jeg hadde ikke dette i.)
5. Øs suppen forsiktig opp i suppetallerkener. Fisken bør ikke gå i stykker. Server gjerne godt brød ved siden av. Jeg hadde bakt Pizzaboller med pesto og parmesanost til. Oppskrift HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...