torsdag 22. februar 2018

KOKOSMELKSUPPE MED KARRI, INGEFÆR, TOMATER m.m. (Vegetar)


Enklere suppe finnes vel knapt. Denne smaker godt av karri og er en fullgod lunsj/middag med godt brød til. Tilsetter du kikerter eller linser, hever den seg jo enda et hakk. Ingrediensene har du vanligvis i huset. Husk alltid å ha kokosmelk og hermetiske tomater på lager. Da har du et supert utgangspunkt for diverse godsaker, både supper, sauser og gryteretter.

Til 4 personer

1 løk, grovhakket
3 hvitløkfedd i mindre biter
2 cm frisk ingefær i små biter
3 ss olje
1 ss karri
1 bx hermetiske tomater, 4 dl
1 bx kokosmelk, 4 dl
5-6 dl vann
2 grønnsakbuljongterninger
1/8 ts chili powder (hvit pepper)
1 ss sukker (valgfritt)
---
1 pk. kokte grønne/røde linser eller kikerter
litt finrevet parmesanost
tørket koriander

godt brød (pariserloff)

1. Surr løk, hvitløk og ingefær i olje i 3-4 minutter til blank og myk. Må ikke bli brunt. Tilsett karri og stek 1 minutt til. (Smak på karrien hvilken styrkegrad den har. Jeg har en sterk type kjøpt i utlandet, derfor er det helt perfekt med 1 ss her. Kanskje må du tilsette mer?)
2. Hell i tomater, kokosmelk, vann og buljongterninger. (Skyll boksene med et par dl vann i hver og bruk det i suppen.) La suppen koke til løken er helt myk, 8-10 minutter. Mos suppen med stavmixer.
3. Smak suppen til med evt. salt, pepper og sukker. Jeg synes sukker gjør en stor forskjell i retter med oppvarmede, lett syrlige tomater.
4. Har du linser eller kikerter tilsetter du dem nå og varmer raskt opp til kokepunktet.
5. Server suppen i varme suppeskåler, dryss 1 ss revet parmesanost i hver skål og dryss litt grønt på toppen. Voilà! Godt måltid!

*Husk godt brød til. (Dagens suppe ble servert med nybakt pariserloff med supersprø skorpe stekt med dampfunksjon.)*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...