lørdag 10. februar 2018

KREMET SUPPE MED REKER


Dette er egentlig en blanding av grønnsaksuppe og fiskesuppe. Den er mektig og smakfull og egner seg ypperlig til lunsj med godt brød til. Se "Loff på en lørdag" eller "Gryteloff".

Her må du bruke ferske reker (evt. frosne), i alle fall ikke reker i lake.

Kremet suppe betyr at det enten er rørt krem i den eller den har en purékonsistens. I denne suppen er det tilsatt helmelk av kokos.

Til 4 personer

20-30 reker med skall renses (skallet skal kokes)
2 ss olje
6 dl vann
---
2 poteter, skrelte, i mindre biter
2 middels purre eller 1 stor, i ringer
2 stilker selleri i skiver
3 ss olje
---
rekekraft, 5 dl, fra rekeskallkokingen
1 boks kokosmelk, 4 dl
1 fiskebuljongterning
salt
pepper

Pynt:
rosépepper
1 ss ristede sesamfrø
vårløk i tynne ringer

godt brød til er også deilig

1. Surr rekeskallene (hodene, òg) i olje et par minutter. Ha på vann og la dette koke i minst 15 minutter, uten lokk.
2. Surr grønnsakene i olje et par minutter (i en annen kjele).
3. Sil kraften fra rekeskallene oppi kjelen med grønnsakene og la dette koke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
4. Rist sesamfrø i tørr stekepanne på middels varme.



6. Mos grønnsakene med stavmixer til en jevn puré. Hell i kokosmelken. Smak på blandingen om det trengs fiskebuljong i. I tilfelle knuser du 1 (+ 1/2) terning før den tilsettes. Da løser den seg lett opp i suppen. Smak videre til med salt og pepper. La suppen bli skikkelig varm før den øses opp i varme suppetallerkener. Dekorer suppen med rosépepper, sesamfrø og vårløk. Server gjerne godt brød til.

Ser den ikke fristende ut, kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...