mandag 26. februar 2018

PIZZABOLLER MED PESTO OG PARMESANOST


Dette er noen superluftige pizzaboller! Ser ut som det er søt gjærbakst, men jeg hadde disse stødige muffinsformene som egner seg godt til gjærdeig. Baksten flyter ikke utover som den kan gjøre i vanlige muffinsformer. Selvfølgelig kan man også bare steke dem på en stekeovnsplate dekket med bakepapir. Disse egner seg godt til supper og gryteretter, men er også gode alene.

Stekeovn 225 grader i 12 minutter midt i ovnen

24 stk (20)

9-10 dl hvetemel +/-
1 ts salt
1 pk tørrgjær
4 dl lunken melk
1 dl olje
2 ss honning/eplesirup/sukker
---
2 dl pesto, grønn eller rød
3 dl finrevet parmesanost

eggpensling

1. Bland alle ingrediensene til deigen i arbeidsbollen og elt deigen meget godt. Bruk gjerne maskin. Tilpass melmengden, begynn alltid med minste mengde mel og juster etter hvert. Når deigen nesten slipper bollen, er den passe fast. Form den til en jevn ball og la den heve seg til dobbelt så stor. Dekk til.2. Ikke kna deigen nå, bare kjevle den ut til et kvadrat på minst 40x40 cm. Den er enkel å kjevle!
3. Smør pestoen utover hele leiven, godt ut til sidene, og dryss 2 1/2 dl av osten over. Hvis du syns det er vanskelig å rive osten, mal den på mandelkvern. Det er mye lettere og raskere enn et rivjern.


Hjemmelaget tomatpesto. Oppskrift senere.


4. Rull leiven fast sammen og del opp i så mange deler du vil. Del på midten først og så på midten igjen og så enda en gang på midten. Nå har du 8 korte pølser. Del hver av disse i 3 og plutselig har du 24 stk.! Da har du kontroll med at bitene blir jevnstore.


5. Legg bollene i smurte muffinsformer, da løsner de lettere etter steking. Sett dem til heving minst 1/2 time. Dekk til.


6. Etter heving pensles de med egg. Dryss resten av osten over og stek dem som angitt ved 225 grader i 12 minutter midt i ovnen.


7. Avkjøl pizzabollene på rist. Server dem gjerne i muffinsformene. Det er dekorativt!

Disse kunne vært rullet en god del fastere;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...