mandag 12. februar 2018

SPICY THAISUPPE (VEGETAR) MED HOT CHILI SAUCE, FISH SAUCE M.M.


Liker du at det river litt i halsen av sterke krydderier? Da skal du lage denne suppen og ikke spare på godsakene. Men alt, med måte, selvfølgelig. Vi nordmenn er vel ikke de som er mest vant til sterke smaker, akkurat, men det kommer seg etter hvert, da vi både reiser til fjernere strøk mye mer enn før og "importerer" mange spennende matretter til Norge. Bare søk på nettet, der florerer det av masse spennende utenlandske matoppskrifter på norsk.

Så til dagens deilige suppe:

Til 4 personer

1 løk, finhakkes
4 hvitløkfedd, finhakkes
1 bit ingefær, 2-3 cm, skrelles og skjæres i små biter, som løken
3 ss olje til steking
2 ss rød Tom Yum Paste eller grønn curry paste
2 bokser kokosmelk á 4 dl
4 dl vann (fyll og skyll en av kokosmelkboksene)
2 grønnsakbuljongterninger
2 ss fiskesaus
1-2 ss hot chili sauce (!) (evt. sweet chili sauce)
1 ss lime-/sitronsaft
1 ss sukker
salt
---
1 pk sukkererter i mindre biter, 1 cm
1 stor gulrot i juliennestaver (tynne staver 3 mm x 50 mm)
2 vårløkstilker i ringer, 1 cm
---
150 g risnudler brekkes i mindre biter, 5 cm, og kokes etter anvisning på pakken
tørket koriander eller persille

*Det er lurt å skjære opp alle grønnsakene først*

1. Fres løk, hvitløk og ingefær i olje i 2-3 minutter på middels varme. Skal ikke bli brunt. Rør hele tiden.
2. Tilsett pasten, rør godt, og stek den sammen med løken 1 minutt.
3. Ha i kokosmelk, vann og buljongterningene og la dette koke i 10 minutter.
4. Ha i fiskesaus, lime-/sitronsaft, hot chili sauce (evt. sweet chili sauce), sukker og salt, og smak suppen godt til. Den skal være noe sterk, så du må ha i nok av de sterke ingrediensene.


5. Kok opp lettsaltet vann til risnudlene, brekk dem i mindre biter og kok dem etter anvisning på pakken. Disse skulle koke i 10 minutter. Hell av vannet og fordel nudlene i 4 varme (mikroen) suppeskåler.



6. Øs opp suppen (oppå risnudlene) og fordel de oppskårne grønnsakene på toppen. Det blir veldig fint og ser skikkelig "thai" ut. Dryss over litt tørket grønt hvis du har.

*Håper det river litt i halsen....*


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...