lørdag 31. mars 2018

I DEN SORTE GRYTE


Denne gode gryteretten smaker en anelse av kaffe...Prøvd kaffe som smakstilsetning før? En annen gryterett som også inneholder kaffe ser du oppskrift på HER. (Brasiliansk biffgryte.)

Til 4 personer

600 g renskåret storfekjøtt (okse, hjort) i strimler 1x6-7 cm
1 stor løk , grovhakket
4 middelsstore champignoner i skiver, 1 cm tykke
2 ss smør til steking
1 1/2 ss hvetemel
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper eller 1/4 ts chili powder (sterkt)
2 dl kaffe (vanlig styrke)
1 dl vann
1 terning kjøttbuljong, knuses
2 ss tomatpuré
2 1/2 dl kremfløte (evt. 50/50 melk og fløte)
litt sukker/eplesirup/honning

Langkornet ris til 4 personer (3 dl?) kokes etter anvisning på pakken. Jeg hadde villris.

Blandet salat

Evt. tyttebærsyltetøy, ripsgelé, rognebærgelé, eplegelé

*Kok ris*

1. Stek løk og sopp i smør et par minutter. Tilsett kjøttet og stek til det har skiftet farge. Rør hele tiden så blir kjøttet jevnt stekt.
2. Dryss over hvetemelet og rør det godt inn i blandingen.
3. Ha i krydder, kaffe, vann og den knuste buljongterningen og rør dette godt sammen. La det så koke til kjøttet er mørt. Det tar nok ikke lang tid når kjøttet er i tynne strimler. 10-15 minutter, kanskje.
4. Rør inn tomatpuré og fløte. Smak på sausen om den trenger mer krydder.  Mer pepper/chili? Litt sukker?
5. Mens gryterett og ris koker ferdig forbereder du salaten. Jeg hadde bare paprika i forkjellige farger.
6. Du kan enten legge maten opp på tallerkener eller man forsyner seg selv fra "den sorte gryte."

GOD MIDDAG!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...