tirsdag 6. mars 2018

MINIFOUGASSE


Fougasse og focaccia er "halvbrødre" i bakstens verden:-)  Den første er fransk og den andre er italiensk. Begge er klassikere og begge er like populære😍

I dag hadde jeg lyst til å lage små (franske) fougasser som kuvertbrød til en suppe, og da måtte det selvfølgelig bli en (italiensk) minestronesuppe også.  Mat fra begge disse landene ble altså dagens middag

Stekeovn 225 grader i 15 minutter midt i ovnen

6 stk.

2 dl lunkent vann
1 ss olje
1/2 pk (tørr-)gjær
1/2 ts salt
bittelitt sukker
mel til passe fast deig
2 ss mykt smør
---
olje til pensling
grovt salt

1. Bland vann, olje, gjær, salt og sukker i en arbeidsbolle. Tilsett såpass mye mel at deigen nesten slipper bollen. Rør så inn det myke smøret. Kanskje trengs det enda litt mer mel nå. Elt deigen i minst 5 minutter. Skrap deigen ned fra kantene i bollen og smør deigen inn med olje. Sett til heving tildekket til dobbelt så stor.
2. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, men ikke kna den i det hele tatt. Del den i 6 og trill til avlange biter, à la pølsebrød. Kjevle dem ut til de er ca. 3/4- cm tykke og avlange.


3. Skjær 6 snitt i dem som jeg har gjort og legg dem over på bakepapirkledd stekebrett til heving i 1/2 time. Dekk dem til så ikke overflaten tørker.


4. Pensle fougassene med olje og strø over grovt salt/Maldonsalt/flaksalt.


5. Stek som angitt ved 225 grader i 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...