torsdag 8. mars 2018

MORMORS ALLER BESTE EPLE- OG SVISKEGRØT


Denne desserten minner meg om min barndom. Gjør den det hos deg, også? Barndomsminnene strømmer på. Vi hadde dessert hver eneste dag hjemme da jeg var barn, og denne er en av klassikerne. En søndagsdessert. Med fløte. Og et lett sukkerdryss. Jeg har tidligere blogget om bestefars sviskegrøt som du kan se HER.

La tankene gå tilbake til tidligere tider og server denne deilige fruktgrøten til familien. Gode, norske desserter må ikke gå i glemmeboken. Tilhører du den yngre garde bør du i alle fall også prøve denne.

Til 4-5 personer

150 g svisker legges i 8 dl vann kvelden før
2 epler, skrelte og delt i mindre biter
1/2 dl rød, konsentrert saft
1 og (1/4) dl sukker
---
1/2 dl kaldt vann
2 ss potetmel

fløte
melk
sukker

1. Kok svisker og epler i sviskevannet til frukten er mør, ca. 5 minutter. Tilsett saft og sukker og smak suppen godt til. Begynn med minste mengde sukker. Kommer an på hvilke epler du har.


2. Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen av platen og rør inn potetmeljevningen i en tynn stråle. Sett kjele på platen igjen og la det koke bare et par bobler. Da er grøten ferdig. Koker den i flere minutter blir den seig eller flytende, altså mislykket.
3. Avkjøl grøten noe før den helles opp i en pen dessertskål. Dryss ørlitt sukker over så det ikke danner seg snerk. Avkjøl til helt kald før servering.


4. Server en nydelig fruktgrøt til familien. Sett små mugger med fløte og melk på bordet. Nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...