lørdag 31. mars 2018

PÅSKEDESSERT (RULLEKAKE MED KREM OG APRIKOS)

 GOD PÅSKE!



Kan det bli enklere? Neppe.

Rullekake lager du i en fei. Sett på stekeovnen før du begynner med røren, så har du fiks ferdig kake i løpet av en halv time.

Stekeovn 190 grader i 11-12 minutter

1 rullekake i stor langpanne (til mer enn 4 personer)

5 egg
2 dl sukker
1/4 ts bakepulver
knapt 3 dl hvetemel

aprikossyltetøy 2-3 dl
1 liten boks hermetiske aprikoser
1 pk kremfløte

1. Pisk ekstra luftig eggedosis av egg og sukker. Sikt i bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn. Det er om å gjøre å ta vare på mesteparten av luften som er pisket inn i eggedosisen for å få så luftig kake som mulig.
2. Kle en langpanne med bakepapir og smør deigen utover. Stek som angitt midt i ovnen på 190 grader i 11-12 minutter.
3. Ta kaken ut av ovnen, legg et kjøkkenhåndkle over kaken og en kakerist oppå der igjen og snu fort rundt. Ta papiret forsiktig av og smør syltetøyet utover hele kaken. Hvis syltetøyet er noe fast kan du røre inn litt av laken fra aprikosboksen. Rull fast sammen fra langsiden og pakk den inn i håndkledet. Legg kaken til avkjøling på kakeristen med skjøten ned.
4. Når kaken er helt kald kan du rulle den i sukker som er strødd utover et bakepapir. Skjær kaken i tykke skiver på ca. 3 cm og legg dem på desserttallerkener. Dynk hver skive med 2 ss aprikoslake, legg på en god klatt krem og pynt med aprikoser. Vipps, ferdig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...