tirsdag 6. mars 2018

TIRSDAGSTORSK


Nå er det tid for å spise skrei, men da jeg ikke fikk tak i det i dag, ble det lettsaltet torsk i stedet. Skrei og torsk er jo egentlig den samme fisken, bare med den forskjell at skreien har svømt langt avsted fra Barentshavet og sørover til Lofoten.

En eksklusiv og enkel middag.

Til 4 personer

800-1000 g lettsaltet torskefilet med skinn eller 4 gode porsjonsstykker (med skinn)

Gulrotpuré
4 gulrøtter, middelsstore
1 ss smør
2 ss fløte/melk
litt salt
litt pepper
evt. litt sukker

poteter
smeltet smør

1. Skrell og del opp gulrøttene i mindre biter, kok dem til helt møre og mos dem med stavmixer. Rør inn smør, fløte og krydder og smak den godt til. Bør smake litt søtt.


2. Kok poteter.
3. Kok opp 3 l vann og tilsett 1 1/2 ss salt. Legg i fiskestykkene og la dem trekke i vannet i 7-8 minutter. Må ikke koke, vannet skal bare så vidt bruse. Har du fersk fisk må du ha 3 ss salt i vannet.




4. Ta fisken opp av vannet med en gang den er ferdig kokt. Legg den på tallerkener med et par ss gulrotpuré ved siden av, poteter og litt smeltet smør. Sett salt og pepper på bordet hvis fisken skulle trenge litt krydder. Kos deg med et deilig, magert måltid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...