torsdag 8. mars 2018

TORSDAGSTORSK MED HVITLØKSAUS OG RATATOUILLE (stekte grønnsaker)Fisk er deilig mat. Torsk er ekstra fin mat, også, etter prisen å bedømme, og burde da være en søndagsmiddag? Likevel hadde vi denne deilige torskemiddagen på en torsdag. Ble fristet i butikken av en flott filet lettsaltet torsk. Da var det bare å prøve og finne på en ny måte å servere denne fisken på. Her er resultatet med litt inspirasjon fra noen andre fiskeoppskrifter.

Stekeovn til hvitløk 160 grader i 1/2 time

Til 4 personer

1 filet (lettsaltet) torsk med skinn, 900-1000 g, eller 4 porsjonsstykker med skinn

1 hel hvitløk

Hvit saus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
3 ss gressløk (kan sløyfes)
salt
pepper
1 hel bakt hvitløk

Ratatouille:
1/2 rød paprika i strimler
1/2 grønn paprika i strimler
1/2 gul paprika i strimler
1 rødløk i tynne båter
1/2 squash i kvarte skiver (jeg hadde ikke)
4 stilker selleri i skiver 1/2 cm
olje
2 ss eplesirup/honning/sukker

poteter

1. Sett på vann til poteter og kok dem.
2. Pakk den hele hvitløken i aluminiumsfolie og bak den i stekeovnen 1/2 time til den er helt myk.


3. I mens skjærer du opp alle grønnsakene og steker dem sammen i olje i 4-5 minutter. Bland inn eplesirup eller honning og hold ratatouillen varm. Den bør være litt al dente.


4. Lag hvit saus: Smelt smør i kjele og rør inn hvetemelet. Spe med 1 dl melk om gangen, rør godt og la det koke opp mellom hver gang. La sausen koke minst 5 minutter etter siste speing.
5. Avkjøl hvitløken et par minutter, fjern skallet og klem ut innmaten. Det er lett som bare det. Knus innmaten og hakk den så smått opp du bare kan. Ha den i sausen og smak også til med salt og pepper. Ha i gressløk hvis du har.


4. Sett på 3 l vann til fisken og tilsett 1 1/2 ss salt. Har du fersk fisk må du ha 3 ss salt i kokevannet.  Når du vet at måltidet nærmer seg, legger du fisken i det kokende vannet. Den skal trekke der i 7-8 minutter, må ikke koke. Vannet skal bare så vidt bruse. Ta fisken opp av kokevannet med en gang den er ferdig og legg den på (varme/micro) tallerkener. Hell litt saus over fisken, fordel ratatouillen utover og legg også på 1 potet. Server resten av saus og poteter ved siden av. Sett salt og pepper på bordet hvis fisken skulle trenge litt med krydder. Håper maten faller i smak!

Flotte farger gjør seg alltid.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...