mandag 9. april 2018

BLOMKÅLSUPPE MED CHAMPIGNON, SPANSK


Denne oppskriften fant jeg i et spansk matblad, og da den så spennende ut, måtte den selvfølgelig prøves ut. Suppen ble helt grei, litt annerledes enn den vi er vant til her hjemme, men vel verdt et forsøk. Suppen kan lages så tykk eller tynn man vil med væsketilførselen. En enkel middag i en travel hverdag. Serveres med brød til ~ rundstykker, loff, flatbrød el.l.

Til 4 personer

1 blomkålhode i mindre buketter
2 middelsstore champignoner i mindre biter
1/2 l vann
1 terning grønnsakbuljong
1 boks kokosmelk, 4 dl, ikke lightversjonen
evt. mer væske ~ melk, fløte
salt
pepper
sukker?
---
1 champignon i små biter
1 ss olje
1/2 ts salt
persilledryss

godt brød

1. Kok blomkål og sopp i vannet til de er så møre at de kan moses med stavmixer. Det tar ca. 12-14 minutter. Mos dem så mye som mulig. Du vil se at suppen har små brune partikler i seg, men det er bare pga soppen. Litt fremmed i blomkålsuppen vi er vant med.
2. Tynn ut puréen med kokosmelk til du synes den er passe tykk. Kan godt være noe tykk. Har du ikke kokosmelk kan du bruke en blanding av melk og fløte eller matfløte. Kokosmelken tilfører suppen litt sødme som faktisk er veldig godt.
3. Smak suppen til med salt og pepper. Sukker?


4. Finhakk den tredje champignonen og stek bitene i olje et par minutter på middels varme. Dryss litt salt over. Stekte baconterninger kan også være godt i denne suppen.


5. Server suppen i suppetallerkener, legg i en skje champignon og dryss noe grønt over. Husk godt brød til.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...