onsdag 11. april 2018

COUSCOUSSALAT, KRYDRET, MED GRØNNSAKERCouscous er typisk marokkansk, nord-afrikansk. Couscous er semulegryn som er rullet i hvetemel. De tilberedes ved at man koker opp like mye vann som man har gryn og heller vannet over grynene og lar det stå til alt vannet er absorbert. Da er grynene klare til å spises. Veldig lettvint. De øker til ca. dobbel mengde. Så kan de spises som de er, varme, som tilbehør til kjøttsaus, tagineretter m.m., eller krydre de og blande i forskjellige grønnsaker i små biter/terninger. Er da også god kald. Da blir det som en egen rett.

Dagens utgave ble servert kald, krydret og tilsatt noen få grønnsaksorter, som tilbehør til marokkansk kylling- og aprikostagine.

Til 4 personer

1 1/4 dl couscous = 100 g
1 rød paprika i små terninger
3 stilker vårløk i tynne ringer
1/2 squash i små terninger
1 ts tørket mynte

Dressing:
1 dl appelsinjuice
1 dl olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts paprika
litt salt
litt pepper

1. Tilbered couscousen, kok opp like mye vann som couscous, ta kjelen vekk fra platen og ha grynene i.  La stå med lokk til alt vannet er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel for å få en grynete masse, uten klumper. Rør flere ganger under avkjølingen.
2. Bland den kalde couscousen med grønnsakene og krydre som angitt. Bland alt til dressingen og hell det over salaten. Bland godt og la stå å trekke i minst 15 minutter. Har du ikke mynte, gjør det ikke noe. Kan bruke basilikum eller oregano i stedet, men mynte gir en spesiell og litt fremmed og spennende smak.


3. Server couscoussalaten til varme eller kalde retter.


Couscous er også betegnelsen på en hel rett, nasjonalretten i Marokko, Tunisia og Algerie. (Wikipedia) Det er kun på fredager man spiser couscous i disse landene, har jeg lest, hørt og erfart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...