onsdag 25. april 2018

GRESK GRØNNSAKSUPPE MED GRESK YOGHURT



Smakfull og mettende suppe med yoghurt som både er rørt inn i suppen og en liten klatt til pynt:-)

Til 4-5-6 personer

3 ss olje eller smør til steking 
1 løk, grovhakket
1/2 purre i ringer
2 hvitløkfedd, grovhakkede
3 gulrøtter i terninger 1 cm
1/2 squash i terninger 1 cm
1/2 søtpotet i terninger 1 cm (kan sløyfes)
2 stilker selleri i skiver
---
1 boks hermetiske tomater
1 1/2 dl rødvin
10 dl grønnsakbuljong (vann + 2-3 buljongterninger)
1 ss tomatpuré
---
1 ts oregano
1 ts basilikum
---
3 dl yoghurt (gresk?)
1 ss hvetemel
---
sukker, 1 ss + ?
salt?
pepper, 1/2 ts

yoghurt eller crème fraîche
persille/koriander el.l.

godt brød/flatbrød/knekkebrød

*Gjør i stand alt som skal skrelles og skjæres opp først*

1. Stek alle grønnsakene i olje eller smør på middels varme i 5 minutter ved å røre hele tiden. Må ikke bli brunt.
2. Tilsett tomater, rødvin og grønnsakbuljong og la suppen koke til grønnsakene er nesten møre, 10-15 minutter. 
3. Ha i oregano og basilikum.


4. Rør yoghurt og hvetemel til helt klumpefritt og tilsett dette i suppen. Rør det godt inn og la suppen småkoke et par minutter. Må ikke fosskoke, da kan suppen kanskje skille seg.


5. Smak suppen til med sukker, salt og pepper.
6. Øs opp suppen i varme skåler/tallerkener og legg 1 ss crème fraîche eller yoghurt i. Pynt med noe grønt. Server gjerne godt brød til, eller flatbrød.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...