søndag 1. april 2018

PÅSKESKREI I FORM

FORTSATT GOD PÅSKE!
  


Lam hører som kjent påsken til, men hos oss ble det en deilig fiskemiddag i dag. Skrei er jo aller best fra nyttår og ut i april, så da må den jo nytes nå.

Stekeovn 200 grader i 35 minutter midt i ovnen i ildfast form

Til 4 personer

6-700 g skrei i stykker uten skinn og ben
1 ts salt
1/2 ts pepper
noen klatter smør
2 tomater i skiver
1/4 purre i tynne ringer (helst det grønne)
2 dl kremfløte
1 dl finrevet parmesanost eller annen ost (eller 1 ss karri?)
noen klumper blåskimmelost (jeg hadde i 4 ss smørbar blåskimmelost kjøpt i Spania)
noen smøklatter

gult tilbehør - gul paprika, appelsinbåter

poteter

1. Legg fiskestykkene i smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Legg tomatskivene oppå fisken og purreringene på toppen.


2. Hell i fløten, fordel noen klumper blåskimmelost utover og noen smørklatter. Dryss osten over til slutt.


3. Stek som angitt midt i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. 
4. Mens fisken godgjør seg i ovnen koker du poteter og skjærer opp paprika og appelsin.


5. Ferdig stekt fiskeform skal være litt brun på toppen, men ikke brent. Legg gjerne et bakepapir over de siste 10 minuttene av steketiden.
6. Fordel maten utover 4 tallerkener med rikelig med saus. Vi nordmenn er glade i saus. Har erfaring fra andre land at saus ofte er fraværende.. Sett salt og pepper på bordet for alle tilfellers skyld.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...